Koláčiky

Jablkovo-hruškový tart

Budeme potrebovať:

  • 300g špaldovej múky
  • 2pl citrónovej šťavy
  • 1čl kurkumy
  • štipku soli
  • 150ml vody
  • 2 veľké jablká
  • 1 hrušku
  • Škoricu
  • 2pl medu

Postup: 

Špaldovú múku zmiešame s citrónovou šťavou, štipkou soli, kurkumou a vodou. Vytvrovíme si nelepivé cesto, ktoré dáme do potravinárskej fólie na 30 minút odležať do chladu. Medzitým si môžeme pripraviť plnku a to tak, že si očistíme jabĺčka a hrušku, nakrájame ich na menšie kúsky a pomiešame so škoricou/podľa chuti/ a medom. Taktiež plnku necháme odstáť aby sa chute spojili. Cesto po 30 minútach rozválkame a dáme do tortovej formy, ktorú potrieme kokosovým olejom a posypeme trochou múky. Cesto prepichneme vidličkou a pridáme na cesto jablkovú zmes. Pečieme na 180°cca 35 minút.

Dobrú chuť 🙂

Mohlo by sa vám tiež páčiť...

Pridaj komentár