Mrkvová torta s mascarpone krémom

Budeme potrebovať: 

  • 5 väčších mrkiev
  • 2 poháre špaldovej hladkej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • Škoricu
  • Muškátový oriešok
  • Zázvor
  • Citrónovú kôru
  • 2pl trstinového cukru
  • 3 vajcia
  • marhuľový džem
  • 1 pohár kefírového mlieka

Na krém: 

  • 1 mascarpone
  • 1 smotanu na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • Citrónovú kôru

Postup: 

Do veľkej misky si nastrúhame mrkvu. Vyšľaháme si sneh z vaječných bielkov a následne vymiešame cukor so žĺtkami. K nastrúhanej mrkve pridáme kypriaci prášok, škoricu, zázvor, muškátový oriešok, citrónovú kôru a poriadne zamiešame aby sa suroviny spojili. Postupne pridávame do mrkvovej zmesy vyšľahané žĺtka a kefírové mlieko. Nakoniec pomaly vmiešame sneh. Pečieme na 180° 30 minút. Medzitým si pripravíme krém z mascarpone. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie a postupne pridávame do misky s mascarpone. Nakoniec pridáme vanilkový cukor a citrónovú kôru. Ešte raz premiešame a krém máme hotový.

Po vychladnutí tortu rozrežieme na polovicu a potrieme ju marhuľovým džemom a 1/2 krému. Na vrch tortičky dáme druhú polovicu krému, nastrúhame mrkvu a ozdobíme zmesou orechov a hrozienok.

Dobrú chuť 🙂

Prajem Vám krásne veľkonočné sviatky <3