Raňajky Recepty Večera

Najobľúbenejšie nátierky

Pomazánky patria medzi moje obľúbené jedlo už od detstva. Vždy som sa potešila, keď mamina nejakú pripravila…sú výborné na raňajky ale aj na večeru či len tak, ako „medzi jedlo“ počas dňa. Pomazánku môžeme jesť s chlebíkom, krekrami alebo len tak samotné so zeleninou. Ja som tentokrát pomazánky pridala na bezlepkový chlebík s pohánkou Pain Campagnard od Schär.

Medzi moje najobľúbenejšie, ktoré by som mohla jesť denne, patria bryndzová, mrkvová a avokádová.

Bryndzová pomazánka:

  • bryndza
  • klasické maslo
  • červená paprika
  • jarná cibuľka

Bryndzu si premiešame s maslom (izbová teplota), pridáme červenú papriku podľa chuti a nadrobno nakrájanú cibuľku.

Mrkvová pomazánka:

  • tri stredné mrkvy
  • dve uvarené vajíčka
  • čerstvý syr
  • jarná cibuľka
  • šťava z citróna

Nadrobno si nastrúhame mrkvu spolu s uvarenými vajíčkami. Zmes zmiešame s čerstvým syrom, nakrájanou jarnou cibuľkou a šťavou z citróna.

Avokádová pomazánka:

  • avokádo
  • paradajky
  • šťava z citróna
  • čierne korenie

Potlačíme si avokádo, pridáme nakrájané cherry paradajky, šťavu z citróna a čierne korenie alebo soľ.

Mohlo by sa vám tiež páčiť...