Koláčiky sú veľká neresť pre nejedného z nás. Častokrát sa sama neovládnem a jednoducho si jeden musím dať. No vždy sa snažím si vybrať tú zdravšiu variantu. Našťastie mne nikdy nechutili tie krémové, plnené a „tučné“ koláče. Oveľa viac si pochutím na ľahšom, plnom tvarohu a v ideálnom prípade bez pridaného rafinovaného cukru. A najlepšie, keď si ho spravím sama, aspoň viem, čo jem.
Tento je veľmi jednoduchý, bez pridanej múky, vajíčok a dokonca bez pridaného cukru len s troškou medu.
Budeme potrebovať:
- 200g ovsených vločiek
- 80g masla
- dve hrste lieskových orieškov
- 1pl ľanových semienok
- 250g jemného tvarohu
- 200g smotany
- 4 broskyne
- 2čl medu
Postup:
Ovsené vločky si zmiešame s ľanovými semienkami, nasekanými lieskovými orieškami a premiešame spolu s rozpusteným maslom. Vločkovú zmes si dáme do formy na pečenie a predpečieme si vzniknuté cesto na 180 stupňov na cca 10 minút. Medzičasom si nadrobno nakrájame broskyňe, ktoré zmiešame s tvarohom, smotanou a medom. Vytiahneme si formu, predpečenú vločkovú zmes si necháme chvíľu vychladnúť a následne na ňu pridáme tvarohovo-broskyňovú zmes. Pečieme na 180 stupňov cca 35 minút a následne si znížime teplotu na 150 stupňov a dopekáme ešte cca 10 minút. Koláčik necháme ideálne cez noc odležať a podávame či už ako dezert alebo ako raňajkový či desiatový koláčik.

Dobrú chuť