Tvarohovo-broskyňový koláč
Koláčiky Raňajky Recepty

Tvarohovo-broskyňový koláč

Koláčiky sú veľká neresť pre nejedného z nás. Častokrát sa sama neovládnem a jednoducho si jeden musím dať. No vždy sa snažím si vybrať tú zdravšiu variantu. Našťastie mne nikdy nechutili tie krémové, plnené a „tučné“ koláče. Oveľa viac si pochutím na ľahšom, plnom tvarohu a v ideálnom prípade bez pridaného rafinovaného cukru. A najlepšie, keď si ho spravím sama, aspoň viem, čo jem.

Tento je veľmi jednoduchý, bez pridanej múky, vajíčok a dokonca bez pridaného cukru len s troškou medu.

Budeme potrebovať:

  • 200g ovsených vločiek
  • 80g masla
  • dve hrste lieskových orieškov
  • 1pl ľanových semienok
  • 250g jemného tvarohu
  • 200g smotany
  • 4 broskyne
  • 2čl medu

Postup:

Ovsené vločky si zmiešame s ľanovými semienkami, nasekanými lieskovými orieškami a premiešame spolu s rozpusteným maslom. Vločkovú zmes si dáme do formy na pečenie a predpečieme si vzniknuté cesto na 180 stupňov na cca 10 minút. Medzičasom si nadrobno nakrájame broskyňe, ktoré zmiešame s tvarohom, smotanou a medom. Vytiahneme si formu, predpečenú vločkovú zmes si necháme chvíľu vychladnúť a následne na ňu pridáme tvarohovo-broskyňovú zmes. Pečieme na 180 stupňov cca 35 minút a následne si znížime teplotu na 150 stupňov a dopekáme ešte cca 10 minút. Koláčik necháme ideálne cez noc odležať a podávame či už ako dezert alebo ako raňajkový či desiatový koláčik.

Dobrú chuť

Mohlo by sa vám tiež páčiť...