Budeme potrebovať:
Na cesto:
4 vajcia
1 gaštanové pyré
3 hrste vlašských orechov
1 šálka špaldovej hladkej múky
2 kypriaci prášok
Sladidlo podľa chuti
Na krém:
1 smotanu na šľahanie
1 skyr
1/2 kyslej smotany
1 vanilkový cukor
Postup:
Žĺtka vymiešame s gaštanovým pyré a nasekanými vlašskými orechmi. Z bielkov si vyšľaháme sneh. Do žĺtkovej zmesi postupne pridávame špaldovú múku a kypriaci prášok. Následne postupne zapracujeme do cesta vyšľahaný sneh z bielkov. Pečieme na 180°cca 30 minút. Krém si pripravíme nasledovne a to smotanu na šľahanie vyšľaháme metličkovým mixérom a postupne pridávame skyr so smotanou. Na upečený koláč pridáme marhuľový džem a následne pripravený krém.
Dobrú chuť 🙂
Simi