Gaštanový koláč s vlašskými orechmi

Budeme potrebovať: 

Na cesto: 

4 vajcia

1 gaštanové pyré

3 hrste vlašských orechov

1 šálka špaldovej hladkej múky

2 kypriaci prášok

Sladidlo podľa chuti

Na krém: 

1 smotanu na šľahanie

1 skyr

1/2 kyslej smotany

1 vanilkový cukor

Postup: 

Žĺtka vymiešame s gaštanovým pyré a nasekanými vlašskými orechmi. Z bielkov si vyšľaháme sneh. Do žĺtkovej zmesi postupne pridávame špaldovú múku a kypriaci prášok. Následne postupne zapracujeme do cesta vyšľahaný sneh z bielkov. Pečieme na 180°cca 30 minút. Krém si pripravíme nasledovne a to smotanu na šľahanie vyšľaháme metličkovým mixérom a postupne pridávame skyr so smotanou. Na upečený koláč pridáme marhuľový džem a následne pripravený krém.

Dobrú chuť 🙂

Simi