Mrkvový koláč s mandľami a mascarpone krémom

Ahojte,

Po dlhom čase som konečne späť aj na blogu. A začínam rovno s receptom na výborný mrkvový koláčik s mandľami a mascarpone krémom. Viac sa rozpíšem neskôr 🙂

Budeme potrebovať: 

Na tortu: 

1 pohár špaldovej hladkej múky

3pl kokosového/trstinového cukru/iné sladidlo

1dcl repkového oleja

5 veľkých mrkiev

3 jabĺčka

2 vajíčka

100g posekaných mandlí

1čl sódy bikarbóny

Škorica – podľa chuti

Na krém: 

Kyslú smotanu

Mascarpone

1 vanilkový cukor

Postup: 

Vajíčka so sladidlom vymiešame do peny. Postupne pridáme olej, múku, ostatné postrebné ingrediencie a nakoniec zapracujeme mrkvu s jabĺčkami. Pečieme v klasickej tortovej forme na 180°cca 35-40 minút.

Medzičasom si pripravíme krém nasledovne a to veľmi jednoducho. Smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom a postupne pridáme mascarpone. Vzniknutú zmes niekoľko minút miešame metličkovým mixérom. Hotový, vychladnutý koláčik potrieme krémom a ozdobíme orieškami.

 

Dobrú chuť 🙂

Simi