Pečený pstruh na masle

Inšpirácia pre milovníkov rýb a možno aj pre ne-milovníkov. Môj Jakub je veľký jedák ale ryby sú väčšinou tá posledná voľba, ktorú si pri tom množstve jedla vyberá. Tento pstruh so zemiakmi mu chutil a pevne verím, že to nepovedal len preto, že ma miluje.

Budeme potrebovať pre dve osoby:

2x pstruh

Soľ

Maslo

Čierne korenie

Tymián

Petržlenovú vňať

Citrón

Zemiaky

Repkový olej

Postup: 

Rybku poriadne umyjeme a následne usušíme. Osolíme, okoreníme zo všetkých strán a dovnútra „natlačíme“ petržlenovú vňať, kúsok masla a plátok citróna. Zemiaky nakrájame na tenšie kolieska a pridáme do olejom potretej formy na pečenie k rybkám. Zemiaky rovnako dochutíme podľa chuti. Pečieme na 190°cca 30 minút.

Dobrú chuť 🙂