Inšpirácia pre milovníkov rýb a možno aj pre ne-milovníkov. Môj Jakub je veľký jedák ale ryby sú väčšinou tá posledná voľba, ktorú si pri tom množstve jedla vyberá. Tento pstruh so zemiakmi mu chutil a pevne verím, že to nepovedal len preto, že ma miluje.
Budeme potrebovať pre dve osoby:
2x pstruh
Soľ
Maslo
Čierne korenie
Tymián
Petržlenovú vňať
Citrón
Zemiaky
Repkový olej
Postup:
Rybku poriadne umyjeme a následne usušíme. Osolíme, okoreníme zo všetkých strán a dovnútra „natlačíme“ petržlenovú vňať, kúsok masla a plátok citróna. Zemiaky nakrájame na tenšie kolieska a pridáme do olejom potretej formy na pečenie k rybkám. Zemiaky rovnako dochutíme podľa chuti. Pečieme na 190°cca 30 minút.
Dobrú chuť 🙂