Pečené kura so zeleninou

Domáce kuriatko od tatina, zelenina od babky a výborný obed alebo večera je na svete. Musím sa priznať, že kuriatko som piekla prvýkrát a myslím si, že sa podarilo. Koža chrumkavá a mäsko mäkké, tak to má byť nie? Porcia je pre dve osoby. Respektíve pre ženu a veľkého chlapa hladoša.

Budeme potrebovať: 

1/2 kuriatka

Repkový olej

Soľ

Čierne korenie

Červenú papriku

Sušený cesnak

Čili – podľ chuti

Cuketu

Zelené fazuľky

Postup: 

Kuriatko si umyjeme a osušíme. Pripravíme si marinádu z oleja a korenín. Kuriatko potrieme pripravenou marinádou a pečieme na 200° 60 minút. Po 40 minútach pečenia pridáme ku kuraťu nakrájanú, očistenú zeleninku (cuketu, fazuľky) a pokračujeme v pečení. Po upečení už len vychutnávame.

Dobrú chuť 🙂