Domáce kuriatko od tatina, zelenina od babky a výborný obed alebo večera je na svete. Musím sa priznať, že kuriatko som piekla prvýkrát a myslím si, že sa podarilo. Koža chrumkavá a mäsko mäkké, tak to má byť nie? Porcia je pre dve osoby. Respektíve pre ženu a veľkého chlapa hladoša.
Budeme potrebovať:
1/2 kuriatka
Soľ
Čierne korenie
Červenú papriku
Sušený cesnak
Čili – podľ chuti
Cuketu
Zelené fazuľky
Postup:
Kuriatko si umyjeme a osušíme. Pripravíme si marinádu z oleja a korenín. Kuriatko potrieme pripravenou marinádou a pečieme na 200° 60 minút. Po 40 minútach pečenia pridáme ku kuraťu nakrájanú, očistenú zeleninku (cuketu, fazuľky) a pokračujeme v pečení. Po upečení už len vychutnávame.
Dobrú chuť 🙂