Makovo-višňová torta s čokoládou

Mak zbožňujem! Veľmi. Mohla by som ho jesť dennodenne a tak som pri príležitosti 15. narodenín mojich súrodencov pripravila jednu makovo makovú tortu. Bola výborná a len sa po nej zapríšilo, tak som sa rozhodla sa s Vami podeliť o recept.

Budeme potrebovať: 

7 vajec

20g trstinového cukru

1dcl repkového oleja

1 dcl mlieka

250g maku

100g špaldovej hladkej múky

1 kypriaci prášok

300g horkej čokolády

2 smotany na šľahanie

Višňový džem

Vykôstkované višne

Postup: 

Vajíčka si s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne začneme za stáleho miešania pridávať olej a mlieko. Ručne postupne primiešame mak a preosiatu špaldovú múku. Nakoniec pridáme kypriaci prášok a ešte raz premiešame. Cesto pečieme na 180°cca 25-30 minút. Cesto odporúčam si sledovať. Po upečení necháme korpus vychladnúť a následne prekrojíme na polovicu. Medzitým si pripravíme čokoládovú ganache. Horkú čokoládu zalejeme ohriatou smotanou a po minútke premiešame dohladka.

Spodný korpus natrieme višňovým džemom a rovnomerne naň poukladáme vykôstkované višne. Pridáme vrstvu čokolády a prikryjeme vrchným korpusom. Zvyšnú čokoládu použijeme ako polevu a pridáme na vrch torty. Tortu necháme na noc v chladničke a na ďalší deň podávame 🙂

Dobrú chuť 🙂