Špargla s prosciutto a pečenými zemiakmi

Inšpirácia, ktorá nie je vôbec prevratná, ale jednoduchá a moc chutná. Nakoľko máme sezónu špargle v plnom prúde, tak by som vám chcela pripomenúť ako jednoducho ju dokážete zaradiť do jedálnička. Či už na obed alebo na večeru. V kombinácii s pečenými zemiakmi a paradajkami je fakticky super!

Budeme potrebovať: 

500g zelenej špargle

100g prosciutta

Parmezán

Čierne korenie

Soľ

Zemiaky

Maslo

Cherry paradajky

Postup: 

Šparglu poriadne umyjeme a kúsok z koncov odrežieme. Obalíme ju v prosciutte, okoreníme čiernym korením, štipkou soli a posypeme hoblinami parmezánu.Na plech pridáme umyté cherry rajčinky. Pečieme v plechu na 200°cca 10-12 minút. Medzitým si uvaríme zemiaky v šupke. Po uvarení si ich nakrájame na menšie kúsky a opečieme na masle.

Dobrú chuť 🙂