Divina na hríboch so štuchanými zemiakmi

Moja mamina nevarí lepšie, ako tvoja, ona proste varí NAJLEPŠIE! Samozrejme pre nás a naše chuťové poháriky vytvára úžasné kombinácie jedál. Naša mamina je asi jediný človek, od ktorej zjem mäso na všetky možné spôsoby. A toto bolo tak výborné, že som od nej pre vás vyprosila recept.

Budeme potrebovať: 

Kus mäsa z diviny

Soľ

Koreniny podľa chuti (kurkuma, čierne korenie)

Olej

Sušené bylinky

Dijon horčica

Sušené hríby

Domáci paradajkový pretlak

Medvedí cesnak

Zemiaky

Jarnú cibuľku

Prosciutto

Postup: 

Mäso si dva dni pred samotnou prípravou naložíme a necháme v chlade. Mäso osolíme, okoreníme (čierne korenie, kurkuma, sušený cesnak, slnečnicový olej, dijon horčica). V deň prípravy mäso v hrnci podusíme a podlejeme vriacou vodou. Pridáme sušené hríby, domáci paradajkový pretlak a nadrobno nakrájaný medvedí cesnak. Všetko podlejeme vývarom a varíme do mäkka. Ako prílohu si pripravíme štuchané zemiaky na jarnej cibuľke s prosciuttom. Na oleji si opražíme nadrobno nakrájané prosciutto a cibuľku. Následne pridáme uvarené, štuchané zemiaky a premiešame. Pred koncom pridáme kúsok masla a ešte raz poriadne premiešame.

 

Gramáž surovín už záleží od vašej chuti a pripravovaného množstva. Maminina rada – všetko od oka 🙂

Dobrú chuť 🙂