Kuracie prsia s kurkumou a tymiánom

Kuchyňa mojej maminy je pre mňa jednoznačne najlepšia a najchutnejšia. Možno to bude aj tým citovým putom, ale naša Zitka je jedna veľká inšpirácia v kuchyni. Výborne varí, vymýšľa, kombinuje ale nikdy si recepty nezapíše. Tak som sa rozhodla jej super vymýšlance a dobrotky zapisovať a rovno aj inšpirovať vás, nielen maminky 🙂

Budeme potrebovať: 

Kuracie prsia

Soľ

Zmes korenia

Tymián

Kurkuma

Dijon horčica

Sójová omáčka

Olivový olej

1pl špaldovej múky

Šampióny

Príloha: 

Ryža 

Postup: 

Kuracie prsia si očistíme, nakrájame na rezance a dáme do misky. V miske pomiešame všetky potrebné suroviny s mäsom. Naložené mäsko necháme chvíľu odležať. Medzitým si pripravíme ryžu. Po približne polhodinke si pripravíme mäso na poriadne rozpálenej panvici so štipkou oleja, nakoľko bol použitý už pri nakladaní pŕs. Počas prípravy mäsko podlejeme cca 2dcl vody a necháme ho chvíľku podusiť. Podávame s ryžou.

Dobrú chuť 🙂

Simi a Zitka