Orechová bublanina

Budeme potrebovať: 

200g špaldovej hladkej múky

1 vanilkový cukor

100ml rastlinného oleja

4 vajcia

1 kypriaci prášok do pečiva

Veľkú hrsť vlašských orechov

700g ovocia (podľa chuti)

150g kyslej smotany

Postup: 

Žĺtka si vymiešame s cukrom a v miske si ich zmiešame s olejom. Medzitým si pripravíme sneh z bielkov. Vyšľahaný sneh premiešame so žĺtkovou zmesou. Postupne pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Ešte raz poriadne premiešame a necháme chvíľku odstáť. Pripravíme si plech s papierom na pečenie a rovnomerne naň pridáme cesto. Nasekáme si vlašské orechy a posypeme nimi cesto. Navrch poukladáme ovocie podľa chuti. Pečieme na 170°cca 30 minút. Nakoniec môžete koláčiť poliať čokoládou.

Dobrú chuť 🙂

Simi <3