Maková torta s višňami

Budeme potrebovať: 

Na cesto: 

  • 300g maku
  • 50g masla
  • 4 vajcia
  • 4pl kokosového cukru
  • 150g smotany 14%
  • 1 a 1/2 kypriaceho prášku

Na vrch torty:

  • 180g mascarpone
  • 2pl smotany 14%
  • 1čl vanilkového cukru

Na plnku: 

  • Višňový komót
  • Džem /podľa chuti/
  • Čokoládu/podľa chuti/

Postup:

Oddelíme si žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšlaháme sneh a žĺtka vymiešame s kokosovvým cukrom. K vymyešaným žĺtkam pridáme roztopené maslo, smotanu a postupne pridádame mak s kypriacim práškom. Všetko poriadne mixujeme. Na záver jemne vpracujeme sneh z bielkov. Cesto dáme do tortovej formy pečieme na 180°cca 20 minút, treba si však cesto sledovať.

Necháme tortu vychladnúť a následne ju rozrežeme na polovicu. Spodok potrieme džemom (ja som použila s príchuťou lesných plodov) a pomixovaným višňovým kompótom zbaveného vody. Zakryjeme druhou polovičkou.

Pomiešame mascarpone so smotanou a vanilkovým cukrom. Touto zmesou potrieme vrch torty, nastrúhame čokoládu a posypeme trochou maku.

Dobrú chuť 🙂

Leave a Reply