Škoricový cheesecake s jablkami a vločkami

Budeme potrebovať: 

Na ovsený základ:

  • 1 balík Hobbits sušienok
  • 2pl kokosového cukru
  • 5pl roztopeného masla

Na tvarohovú plnku:

  • 2 vajcia
  • 2pl kokosového cukru
  • 500g jemného odtučneného tvarohu
  • 1 smotanu 14%
  • 2x biely jogurt
  • 1 mascarpone
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 2-3 čl škorice /podľa chuti/
  • 3 jablká

Na posýpku: 

  • 6pl ovsených vločiek
  • 2pl javorového sirupu
  • 2čl škorice

Postup:

  • Hobbits sušienky si podrvíme najemno pridáme cukor a rozpustené maslo. Suroviny zmiešame aby sa spojili, vzniknutú zmes dáme do formy s papierom na pečenie a pečieme na 180° 5min.
  • Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Vymiešame si vajíčka s cukrom /kokosovým,vanilkovým/ pridáme tvaroh a postupne vmiešame ostatné potrebné suroviny okrem jabĺk.
  • Sušienkový základ necháme chvíľu vychladnúť a následne naň pridáme tvarohovú náplň na vrch poukladáme na kúsky nakrájané jablká.
  • Potom už len zmiešame vločky so sirupom a škoricou a posypeme koláčik touto zmesou.
  • Pečieme na 180°30 min. Po polhodine znížime teplotu na 150°a pečieme ešte 15 minút.
  • Rúru počas pečenia neotvárajte ani neskúšajte či je koláč hotový špáradlom aby sa nepraskal.

Dobrú chuť 🙂

Leave a Reply