Budeme potrebovať:
1 cibuľu
Olivový olej
2 hrnčeky ryže Arborio (kúpila som v Lidl)
0,5l zeleninového vývaru
1dcl bieleho suchého vína
100g prosciutta
1/2 cukiny
Mrazený hrášok
2 hrste špenátu
Morskú soľ
Čierne korenie
Syr – podľa chuti
Maslo
Postup:
V hrnci si orestujeme cibuľku na olivovom oleji. Pridáme nadrobno nakrájané prosciutto a opekáme do zlatista. Následne pridáme neumytú ryžu a podlejeme bielym vínom. Keď sa vyparí alkohol postupne prilievame zeleninový vývar, ale len tak aby bola ryža len trocha zaliata. Ryžu necháme variť cca 10 min pod pokirevkou. Medzitým si na panvici orestujeme najemno nakrájanú cukinu a hrášok, ktorý osolíme a okoreníme. Po 10 minútach varenia ryže pridáme do hrnca orestovanú cukinu s hráškom a poriadne premiešame. Nakoniec pridáme čerstvý špenát a kúsok masla. Rizoto necháme ešte cca 5 minút pod pokrievkou dokončiť. Podávame s obľúbeným syrom. Ja som použila kozí syr 🙂
Dobrú chuť 🙂
Simi