Zemiakový koláč s ovčím syrom

Budeme potrebovať: 

2 väčšie zemiaky

4 mrkvy

6-7 lístkov čerstvej bazalky

100g ovčieho zrejúceho syru Kozí vŕšok http://www.kozivrsok.sk/zrejuce-syry

Sušený tymián

Štipku soli

Provensálske bylinky

2 vajcia

Pór

1 strúčik cesnaku

3 pl olivového oleja

Kúsok masla

Postup: 

Pór s cesnakom si nakrájame nadrobno a opražíme na 2pl olivového oleja. Najprv opražíme pórik a potom pridáme cesnak. Zemiaky si umyjeme/očistíme a najemno postrúhame do misky. Takisto pridáme aj mrkvu, nasekanú čerstvú bazalku a ovčí syr. Postupne pridáme tymián, oregáno a vajíčka. Nakoniec použijeme opražený pór s cesnakom, soľ a provensálske bylinky. Zemiakové cesto poriadne premiešame, dáme do formy a povrch vyhladíme. Pečieme v predhriatej rúre na 200°cca 30 minút. Formu treba potrieť buď maslom alebo iným tukom, aby koláč neprihorel.

Koláčik podávame teplý. Je vhodný ako príloha k vašej obľúbenej rybe/mäsku. Alebo aj ako slané raňajky napríklad s bielym jogurtom http://www.kozivrsok.sk/jogurty

Dobrú chuť 🙂

Simi x Kozí vŕšok